lørdag den 21. april 2012

Blogindlæg nr. 024 - A tribute to "Den Røde Postkasse".

Kære læser...

Dette blogindlæg afviger noget fra tidligere indlæg på min fotoblog. Normalt er det naturligvis først og fremmest mine fotos der er i fokus på denne blog, men det er egentlig ikke tilfældet denne omgang. Dette indlæg skal først og fremmest ses som en hyldest til gastronomi, gode vine og ikke mindst "Den Røde Postkasse".

Lidt om baggrunden for denne fotoserie... For nogle måneder modtog jeg en invitation til en mandeaften med gastronomi og gode vine på dagsordenen. Da jeg elsker god mad og sætter stor pris på gode vine var denne invitation ganske velkommen. Bag invitationen stod to gode venner: Simon Nysum som idémand og initiativtager og Anders Bloch som chefkok og "indehaver" af Restaurant Den Røde Postkasse.

I virkeligheden er der ikke tale om en restaurant i den forstand eller en uddannet kok for den sags skyld, men der er tale om en privat lejlighed i Aalborg og en mand med stor viden og enorm interesse for gastronomi og vin. Som det fremgår af disse fotos er niveauet højt - endda meget højt, og jeg har haft fornøjelsen af at spise på "Den Røde Postkasse" nogle gange og har kun besøgt ganske få restauranter, hvor smagen og kvaliteten er bedre. Den helt store specialitet på "Den Røde Postkasse" er kød tilberedt sous vide dvs. ved lav varme i meget lang tid f.eks. 55 grader i 17 timer. Kød tilberedt på denne vis skal opleves!

Menúen denne aften indeholdt naturligvis rigeligt med kød, som er et klart mantra når Anders er i køkkenet. Der var derudover "tryllet" med kemi og nøje udvalgt vine til de enkelte retter. Vi fik oksekødscarpaccio med parmesanskum, kammusling med ærte- og baconkaviar, svinemørbrad med tre slags rødbede samt geleret hybenroseeddike, lammebryst med pastinakcreme og glaserede gulerødder samt rødvinsglacé, rib eye steak med fritter i andefedt samt sifon-bearnaise og syrlig salat, desuden en lækker chokoladebombe af en dessert som Simon stod bag. Hvilke vine der præcist var tale om kan aflures på flaskernes etiketter ellers fremgår det af menén (Se foto 3).

Det fremstår ganske tydeligt på de fotos jeg har taget..men skulle nogen være i tvivl...så var det en fremragende og yderst velbalanceret middag. Maden smagte intet mindre end fantastisk og vinene passede til, som var de lavet til lejligheden. Respekt til "Den Røde Postkasse" for igen at levere et så sublimt niveau, at man er nødt til at besøge endda meget dyre restauranter, for at finde noget der matcher eller er bedre.

Chefkok Anders og hans røde postkasse rykker endnu engang grænserne for, hvor sublimt det kan gøres i et almindeligt køkken. Well, et helt almindeligt køkken er det selvfølgelig ikke, når man er i besiddelse af en sous vide maskine og et apparat der kan vacuumpakke, men en professionel restaurant er det trods alt ikke....det smager bare sådan!

Tak til alle deltagende for en fremragende aften, og særlig tak til Simon og Anders for initiativet og maden.

 *

Du har mulighed for at se tidligere blogindlæg. Scroll ned i bunden af denne side og kig under blog-arkiv. Klik herefter på én af månederne...og så er du igang!

Find mig desuden på Facebook. Søg efter "Photos by Fernandez", og kan du lide hvad du ser der, så giv mig gerne et "synes godt om"... 

På forhånd tak :)



















Ingen kommentarer:

Send en kommentar